Dita e pare për të dhënë në Serbi – A ja kemi arritur qëllimit?

Këtë verë , Forumi Serb për Filantropi ka nisur zyrtarisht këtë iniciativë duke ftuar kompanitë dhe individët për të ndihmuar Shoqatën ” Evoruka ” për qendrën e parë gjithëpërfshirëse në ZemunPolje . Qendra është projektuar si hapësirë e hapur në komunitet , ku fëmijët me vështirësi në të mësuar do tu ofrohet ndihmë dhe ku njerëzit nga ZemunPolje mund të kalojnë kohë cilësore me fqinjët e tyre dhe fëmijët që kanë nevojë për mbështetje.
Nisma për të mbledhur fonde zgjati rreth tre muaj , dhe përfundoi me një aksion vullnetarë të përbashkët për rregullimin e hapësirës për qendrën gjithëpërfshirëse , ku mbi 100 persona morën pjesë .

October 14, 2013

Rrumbullaksimi i rezultateve për Filantropinë Korporative gjatë muajit Qershor

Disa javë kanë kaluar që nga rifreskimi ynë i fundit i të dhënave, por ne kemi qenë të zënë këtu në philanthropy posts apo postimet për filantropi, siç kemi qenë duke u përgatitur për lansimin e internetit të markës Catalyst(nisma shtytëse) … me nga një faqe të re në Facebook , LinkedIn si dhe email sistemin e dorëzimit. Ne ju ftojmë që të ndani të dyja faqet me kontaktet dhe miqtë tuaj të cilët mund të jenë të interesuar për të mësuar më shumë rreth filantropisë në rajon.
Në javët e ardhshme, ju do të filloni të shikoni përmirësime në të dy frekuencat, si dhe paraqitjen e të dhënave dhe informatave, në bazë të të dhënave Catalyst që veq ka filluar të mbledhë dhe të përpunojë.
Sot, ne ju mundësojmë më detajisht të jeni në dijeni për ngjarjet e korporatave në filantropi gjatë muajit qershor 2013, duke siguruar nivel vendi detaje për Maqedoninë, Malin e Zi, Kosovën dhe Serbinë.

September 19, 2013

Pikat kryesore në Filantropinë korporative gjatë muajit Qershor

Postimi i javës së kaluar për filantropinë korporative për muajin qershor ngjalli shumë interes tek ju, kryesisht për shkak të vlerës së lartë që ishim në gjendje të përshkruajmë për këtë formë të filantropisë … një matje që mendojmë se nuk është bërë kurr më parë.
Këtë javë, ne kemi kërkuar që të gërmojm pak më thellë dhe të japim disa shembuj të formave të ndryshme të filantropisë nga sektori privat që është angazhuar gjatë muajit qershor. Në munges te një formati më të mirë për prezantim, rrini me neve pasi qe ne do t’ju dërgojmë në shtete te ndryshme

August 26, 2013

Filantropia korporative në Ballkan ka mbledhur hiq më pak se 500.000 Euro gjatë muajit Qershor!

Ndjejmë keqardhje për kohën e humbur gjatë verës, postimet për filantropinë janë kthyer prap duke i analizuar të dhënat publike për dhënjen në të gjithë Ballkanin Perëndimor.
Kemi kthyer fokusin tonë këtë javë (dhe gjatë dy javëve të ardhshme) për dhënjet në korporata gjatë muajit Qershor 2013. Filantropia korporative mori një shumëllojshmëri të formave gjatë muajit Qershor, duke përfshirë donacionet direkte me të holla, ofrimi i llojeve në të mira (jo-financiare) ose shërbime, punimi i përbashket me punonjësit e tyre për të arritur një qëllim të përbashkët, si dhe ofrimin e një platforme për klientët ose konsumatorët që të marrin pjesë gjithashtu në dhënie.

August 14, 2013

Dita Kombëtare e Dhënies : a do të dëshironit ta provoni?

Vetëm disa javë më parë Serbian Philanthropy Forum (SPF) zyrtarisht filloi për herë të parë ndonjëherë në Serbi iniciativën e Ditës Kombëtare per dhënien. Ndërsa emri (dita kombëtare), sygjeron se kjo është vetëm një ditë e rëndomt, ku dhënia inkurajohet, SPF vendosi ti merr gjërat pak më ndryshe.

Ky post do t’ju tregojë më shumë rreth idesë dhe se si kjo ide do të implementohet, por gjithashtu do të shikojmë disa shembuj të ideve të njëjta ose të ngjashme nga shtetet dhe kontinentet e tjera, të cilat ju mundeni të gjeni si frymëzues! Kush e di, ndoshta një ditë ne do të shkruajmë rreth Dites së Dhënies në Ballkan.?

July 4, 2013

Mësoni për Filantropinë: Mundësitë për Mbështetje dhe Promovimi në Rajon

Pasi qe kemi ardhur në muajt e verës, duket se nuk janë ngadalësuar fondacionet dhe organizatat të shumta në rajon të cilët janë të fokusuara në nxitjen e filantropisë lokale-burimore dhe ne mbledhjen e fondëve.
Pra, kjo duket si një mundësi e mirë për të treguar disa nga aktivitetet që zhvillohen gjatë verës dhe vjeshtës, në mënyrë që t’ju mundësohet per ti regjistruar këto ngjarje në kalendarin tuaj.

June 28, 2013

Portreti i një donatori: Nikola Koprivica, ai që jep duhet të jetë mirënjohës!

Vitin e kaluar, PP ka sjellë portretet e dy donatorëve të mëdhenje individuale nga jashtë rajonit tonë. Ne menduam se mund të jetë koha për të treguar se ka edhe donatorë të tillë identik në Ballkanin Perëndimor! Ky post është rreth Nikolla Koprivica, biznesmen dhe filantrop nga Mali i Zi, i cili në kujtim të babait të tij e ka themeluar  Fondacionin “Cano Koprivica” në Nikshiq të Malit të Zi.

Babai i tij, Stanislav-Cano Koprivica ishte i njohur gjerësisht në Malin e Zi për filantropi duke dhënë per bamiresi dhe është konsideruar si një nga filantropët më të mëdhenje malazezë. Edhe pas vdekjes së tij, i është dhënë çmimi Iskra  malazezë  për filantropinë individuale dhe për kontributin e shquar të jetës. Shpesh edhe janë cituar fjalët e tij si psh.: “nuk është e rëndësishme se sa të holla keni, çfarë është me e rëndësishme është që të dini se çfarë të bëni me to.”

Kjo është historia Nikola-së (djali i Stanislavit ):

June 20, 2013