Dita Kombëtare e Dhënies : a do të dëshironit ta provoni?

Vetëm disa javë më parë Serbian Philanthropy Forum (SPF) zyrtarisht filloi për herë të parë ndonjëherë në Serbi iniciativën e Ditës Kombëtare per dhënien. Ndërsa emri (dita kombëtare), sygjeron se kjo është vetëm një ditë e rëndomt, ku dhënia inkurajohet, SPF vendosi ti merr gjërat pak më ndryshe.

Ky post do t’ju tregojë më shumë rreth idesë dhe se si kjo ide do të implementohet, por gjithashtu do të shikojmë disa shembuj të ideve të njëjta ose të ngjashme nga shtetet dhe kontinentet e tjera, të cilat ju mundeni të gjeni si frymëzues! Kush e di, ndoshta një ditë ne do të shkruajmë rreth Dites së Dhënies në Ballkan.?

July 4, 2013

Portreti i një donatori: Nikola Koprivica, ai që jep duhet të jetë mirënjohës!

Vitin e kaluar, PP ka sjellë portretet e dy donatorëve të mëdhenje individuale nga jashtë rajonit tonë. Ne menduam se mund të jetë koha për të treguar se ka edhe donatorë të tillë identik në Ballkanin Perëndimor! Ky post është rreth Nikolla Koprivica, biznesmen dhe filantrop nga Mali i Zi, i cili në kujtim të babait të tij e ka themeluar  Fondacionin “Cano Koprivica” në Nikshiq të Malit të Zi.

Babai i tij, Stanislav-Cano Koprivica ishte i njohur gjerësisht në Malin e Zi për filantropi duke dhënë per bamiresi dhe është konsideruar si një nga filantropët më të mëdhenje malazezë. Edhe pas vdekjes së tij, i është dhënë çmimi Iskra  malazezë  për filantropinë individuale dhe për kontributin e shquar të jetës. Shpesh edhe janë cituar fjalët e tij si psh.: “nuk është e rëndësishme se sa të holla keni, çfarë është me e rëndësishme është që të dini se çfarë të bëni me to.”

Kjo është historia Nikola-së (djali i Stanislavit ):

June 20, 2013