Danijela Pejatović

Северна Македонија донира 2018.

Фондација „Catalyst Balkans“ Србија и Здружение „ХОРУС“ Скопје веќе пет години партнерски работат на собирање на податоци за филантропијата во Република Северна Македонија. Во периодот од 1-ви јануари до 31-ви декември 2018-та година се забележани 581 случај на донирање во Северна Македонија со вкупна вредност на донациите од 2.001.676 евра. Скопскиот регион традиционално покажува најголем Read more

November 18, 2019