September 2016

Разбирање на филантропијата: Српско издание

Во текот на наредните месеци, ќе објавиме неколку нови извештаи за филантропијата во регионот. За почеток, овој блог ќе го посветиме на неодамна објавениот извештај за српската филантропска сцена. Фокусот на нашата работа е прибирањето на податоци за филантропските активности во регионот и нашите годишни извештаи претставуваат значаен ресурс за тоа кој донира, кому донира Read more

September 30, 2016

Ритамот на филантропијата

Добротворните концерти меѓу најдобрите и најпопуларните форми на филантропски настани  кои се организираат ширум светот. Овие настани претставуваат одлична можност преку која граѓанските организации можат да ја вклучат и да се поврзат со целната група. Концертите даваат доволна флексибилност земајќи ја в предвид големината на вашата организација и тимот за прибирањена средства – од концерт Read more

September 19, 2016