Uncategorized

Причини за донирање: Размислување што ги прави луѓето филантропи

Во досегашните написи во нашиов блог дискутиравме за различните начини преку кои кои можеме да ги оствариме нашите филантропски заложби овде, на Балканот и било каде на друго место.  Можете да донирате на ,,мал” и ,,голем” начин (да, често го споменувам ова, но е мошне важно да се запомни!). Навраќајки се на нашата дефиниција за Read more

October 28, 2016

Трчање за филантропија: Собирање на средства и подигнување на свеста преку учество во трки

На нашиов блог постојано истакнуваме дека постои цел спектар на филантропски активности: можете да огранизирате големи настани како би собрале средства за одредена цел, или пак преку мали добротворни акции да направите голема промена во животот на луѓето. Во ова издание, ќе се осврнеме на тоа како можете да искористите еден од тие големи настани Read more

October 28, 2016