Milje Vrapim për Filantropinë: Të Rrisim Ndërgjegjësimin dhe të Grumbullojmë Fonde për Garën

Në blog, ne kemi theksuar vazhdimisht se aksioni filantropik shtrihet në një spektër: Mund të organizoni evente të mëdha për të mbledhur para për një kauz, ose mund të bëni akte të vogla dashamirëse që bëjnë një ndryshim të madh në jetën e njerëzve. Në këtë hyrje, do të diskutojmë se si mund të shfrytëzoni një prej atyre eventeve të mëdha, një vrapim bamirësie, njw garë, si një ngjarje për të mbështetur një kauzë me cilën punoni ose ju intereson.

Të gjithë e kuptojmë thelbin e një vrapimi për bamirësi. Qëllimi kryesor është se ju dhuroni një shumë të hollash për të marrë pjesë në garë, dhe ju nuk keni as pse të vraponi! Ju mund të marrni kohën tuaj, të gëzoni ditën, dhe të ecni gjatë eventit. Gjëja e rëndësishme është se ju mund të jeni aktiv, të marni ajër të pastër, dhe të kontribuoni në diçka të mirë në këtë proces, pavarësisht nëse planifikoni të vraponi apo të ecni gjatë garës.

Këto evente mund të kenë gama të ndryshme, nga një vrapim prej 5 kilometrash (e njohur edhe si një 5k) në një maratonë të mirfilltë. Disa nga eventet janë përdorur me qëllim për të dhuruar, ndërsa të tjera kërkojnë thjeshtë një tarifë për pjesëmarrje me një opsion ndoshta për të dhuruar një pjesë të parave që ju ofroni tek organizatorët për një kauz që dëshironi të mbështesni apo tek grupimet jo-qeveritare lokale. Pra, ka një numër të pafund modelesh të ndryshme atje jashtë, kur është fjala për organizimin e një të vrapimi.

Burime: http://www.tower-center-rijeka.hr/

Burime: http://www.tower-center-rijeka.hr/

Ka gjithashtu gara bamirësie me një përzierje aktivitetesh si Rijekës Shopping Kulla duke kombinuar lloje të ndryshme eventesh me disa vrapime. Tarifat e pjesëmarrjes nga eventi iu dhuruan spitalit lokale për fëmijë. Ka gjithashtu rrjete të mëdha garash që të ndodhin në të gjithë globi. Në Zadar, ka qënë një mundësi për të marrë pjesë në Wings for Life World Run për tre vjet. Gjashtë mijë vrapues (po, 6K!) vrapuan nga Kroacia, duke bashkuar më shumë se 130.000 njerëz nga mbi 200 vende. Totali i kilometrave që u kryen, duke marrë në konsideratë të gjithë pjesëmarrësit nga e gjithë bota, arritën në 1,255,000km! Organizimi Wings for Life kërkon të gjej një kurë për dëmtimet e shtyllës kurrizore.

Edhe nëse nuk doni të marrni plotësisht pjesë në vrapim apo garë, ju gjithashtu mund të sponsorizoni vrapues ose të mundësoni që kompania që punoni të sponsorizojë për një kauz të mirë. Borislav Bucan vrapoi në ultra-maratonën e Beogradit në shtator dhe grumbulloj para për nxënësin e shkollës së mesme, Teodora Miliq, të cilit i nevojitej një trajtim mjekësor për një formë të rrallë të leuçemisë. Për çdo kilometër që Bucan vrapoi, sponsorët e tij ranë dakord për të dhuruar një minimum 100 dinarë për trajtimin e Miliç.

 

 

Pra, tani që ju mësuat mënyrat e ndryshme se si këto gara mund të organizohen, le të flasim rreth se si mund të organizoni ju një vetë!

NË SHENJËN TUAJ, BËHUNI GATI, FILLONIIIIIIII!

Race Entry ka një përvojë të madhe se si ju mund të arranxhojmë një garë. Edhe pse ata nuk përqëndrohen në gara bamirëse, gjërat që ata kryejnë për krijimin e një eventi të tillë patjetër që zbatohen nëse ju i shtoni edhe pak filantropi në të. Natyrisht, organizimi i një gare nuk është një përpjekje e lehtë. Ata kanë një udhëzim të mirë që ju kujton gjëra që nuk mund të vijnë në mendje kur jeni duke planifikuar një garë. Kjo përfshin planifikimin pistën e vrapimit, emërtimin e garës, marrjen e lejes nga qeveria, vendosjen e vende për të pushuar, pastrimin pistës pas vrapit, dhe shumë më shumë.

Alison Gausit, duke shkruar për Classy, e çon këshillën për garën për bamirësi pak më tej dhe në fakt ju ofron një program 9-javor për të organizuar garën dhe më pas ta këni gati. Ajo thekson se duhet të ndani organizimin në pjesë më të vogla dhe çdo gjë të filloj nga atje. Gausit ndan detyrat për 9 javët në tre grupe: Administrata, Sponsorët dhe Furnizimet, dhe Promovimi dhe Rekrutimi. Ekipet duhet të jenë të dedikuar të mbikëqyrin gjithësecilin, si dhe të kenë një komunikim të fortë mes të tyre. Në përgjithësi, Gausit sugjeron që të “mos harroni të hidhni një hap në kohë”, për të siguruar që ju keni arritur një garë produktive dhe të sigurt.

Të gjitha në të gjitha, garat bamirëse mund të jetë një mënyrë e mirë për të bërë që komuniteti të përfshihet më shumë në filantropi dhe për të grumbulluar para për ata që është e nevojshme. Ka edhe një mijë mënyra të ndryshme për të krijuar një të tillë, në mënyrë që të jenë super të adaptueshme për nevojat e kauzës apo organizatës tuaj. Aspekti i komunitetit nuk mund të injorohet. Vullnetarët, vrapuesit, ata që zgjedhin të ecin, dhe ata që vijnë për të argëtuar njerëzit, të gjithë mund bashkohen dhe me të vërtetë mund të tërheqin vëmendjen pas garës.

A keni organizuar një garë bamirësie? Ose keni marrë pjesë në një? Na e tregoni nëpërmjet komenteve!

About author

client-photo-1

Alex Cooper