Mësoni për Filantropinë: Mundësitë për Mbështetje dhe Promovimi në Rajon

Pasi qe kemi ardhur në muajt e verës, duket se nuk janë ngadalësuar fondacionet dhe organizatat të shumta në rajon të cilët janë të fokusuara në nxitjen e filantropisë lokale-burimore dhe ne mbledhjen e fondëve.
Pra, kjo duket si një mundësi e mirë për të treguar disa nga aktivitetet që zhvillohen gjatë verës dhe vjeshtës, në mënyrë që t’ju mundësohet per ti regjistruar këto ngjarje në kalendarin tuaj.

June 28, 2013

Portreti i një donatori: Nikola Koprivica, ai që jep duhet të jetë mirënjohës!

Vitin e kaluar, PP ka sjellë portretet e dy donatorëve të mëdhenje individuale nga jashtë rajonit tonë. Ne menduam se mund të jetë koha për të treguar se ka edhe donatorë të tillë identik në Ballkanin Perëndimor! Ky post është rreth Nikolla Koprivica, biznesmen dhe filantrop nga Mali i Zi, i cili në kujtim të babait të tij e ka themeluar  Fondacionin “Cano Koprivica” në Nikshiq të Malit të Zi.

Babai i tij, Stanislav-Cano Koprivica ishte i njohur gjerësisht në Malin e Zi për filantropi duke dhënë per bamiresi dhe është konsideruar si një nga filantropët më të mëdhenje malazezë. Edhe pas vdekjes së tij, i është dhënë çmimi Iskra  malazezë  për filantropinë individuale dhe për kontributin e shquar të jetës. Shpesh edhe janë cituar fjalët e tij si psh.: “nuk është e rëndësishme se sa të holla keni, çfarë është me e rëndësishme është që të dini se çfarë të bëni me to.”

Kjo është historia Nikola-së (djali i Stanislavit ):

June 20, 2013