Rrumbullaksimi i rezultateve për Filantropinë Korporative gjatë muajit Qershor

Disa javë kanë kaluar që nga rifreskimi ynë i fundit për të dhënat e reja, por kjo nuk do të thotë që ne nuk kemi qenë të zënë këtu te postimet për filantropinë, pasi që kemi qenë duke u përgatitur për nismën tone të re  softinternet të markës Catalyst(shtytja) … me nga një faqe te re Facebooku dhe LinkedIn si dhe një email për sistemin e shpërndarjes. Ne ju ftojmë që të shpërndani të dyja faqet me kontaktet dhe miqtë tuaj të cilët mund të jenë të interesuar për të mësuar më shumë rreth filantropisë në rajon.

Në javët e ardhshme, ju do të filloni të shihni përmirësime në të dy frekuencat, si dhe paraqitjen e të dhënave dhe informatave, në bazë të të dhënave Catalyst ka filluar të mbledhë dhe procesojë.

Sot, ne ju japin detaje tjera të mëtejshme mbi atë që ndodhi në filantropinë korporative gjatë muajit qershor 2013, kompletimi i vështrimit tonë, duke siguruar detaje nivel shteti për Maqedoninë, Malin e Zi, Kosovë dhe Serbi.

Kosova

 

 • RoMedKliniked, një object mjeksorë në Gjermani, u bashkua në partneritet me Rotary Club për të dhuruar pajisje mjekësore me vlerë 10.000 euro për Qendrën Klinike të Prishtinës.

 

Macedonia

Sektori për mbështetjen e korporatave u fokusua në dy fusha kryesore gjatë periudhës së muajit qershor nën 1) Mbështetje për shkollat ​​dhe qendrat për fëmijët me nevoja të veçanta dhe për spitale, si dhe nën 2) duke bërë thirrje për klientët për të dhuruar  të holla ose veshje nëpërmjet fushatave të mbështetura nga vetë kompanitë.

 Shkollat dhe spitalet

 

 • VIP Mobile dhuroi një aparat CTG dhe një numër të konsiderueshëm të monitorëve për vëzhgimin e fetaleve në Spitalin gjinekologjikë të Shkupit. Ky donacion i pajisjeve është vlerësuar afër 9000 euro (550.000 denarë)
 • Spitali privatë Remedika dha një donacion për Qendrën për Fëmijët me sindromën Down gjatë një pazari bamirësie të organizuar në Parkun e qytetit të Shkupit.
 • Reflekfarm, një kompani farmaceutike, organizoi një festë për studentët që diplomojnë për shkollën e mesme NaumOhridski për rehabilitim dhe edukim, si pjesë e programit më të madh të mbështetjes për jetimët dhe fëmijët me nevoja të veçanta.
 • BiMilkDairy në Manastir dhuroi 110 pako të qumështit për 11 jetimoret Oktomvri në Shkup.
 • Supermarketet Tineks dhe Rotary Club në Shkup u bashkuan për të dhuruar aparatin Bactalert diagnostikuesë për Spitalin e KozleChildren-së në Shkup.

 

Thirrje për donacione

 

 • SparkasseBank (një nën degë në Erste) i bëri thirrje klientve të saj të dhurojnë për një fond që do të përdoret për pushime verore për 30 fëmijët nga fshati SOS.
 • Alfa Banka, në partneritet me kryqin e kuqë të Maqedonisë, kishte vendosur 6 kontenierë për grumbullimin e veshjeve dhe 15 kuti donacioni në para për zyret e tyre nën-degë, duke i inkurajuar konsumatorët që të dhurojnë të holla dhe veshmbathje për njerëzit që jetojnë në varfëri.

 

Mali I zi

Dy nën-kategori për dhënie kishte dominuar raportet e shtypit për filantropinë korporative në Mal të Zi: mbështetje humanitare për familjet në nevojë si dhe mbështetjen ndaj institucioneve publike dhe shkollat​​.

Mbështetje humanitare.

 

 • Banka Hrane Montenegrowas mjaft e pranishme gjatë muajit, me më shumë se 15 raportime në media duke u fokusuar në bashkëpunimin e tyre me një shumëllojshmëri të kompanive për të ofruar ushqimin e nevojshëm për familjet në nevojë, duke përfshirë:
  • Me Kodcompany Bar, dhuroi 700 kilogramë djathë dhe mallra të konservuar për familjet rome.
  • Me Yes Event dhe Sound PG, dhuruan mbështetje humanitare të mbledhura gjatë një koncerti për familjet Petriç dhe familjet Gasic.
  • Me Marketet Maxi, dhuruan ushqim të mbledhur në dyqanet Maxi për familjen e Muratović, si dhe për familjet e refugjatëve që jetojnë në qendrën kolektive Barake të MUP-it në Ulqin.
  • Me TV Vijesti dhe Mercator, filloi një fushatë  e re si  donacion i quajtur Priključi SE, me një thirrje të menjëhershme për donacione për familjen Knezeviç.
  • Si dhe me SocieteGenerale, kishin nisur një makinë të grumbullimit të ushqimit në të gjitha zyrat e degëve të bankës në Mal të Zi.
 • Kompania Normal dhuroi krevate, tavolina dhe AC njësite për Kryqin e Kuq Malazez për shpërndarje të mëtejshme dedikuar familjeve në nevojë në tërë Malin e Zi.

 

Institucionet dhe shkollat

 

 • TV Vijesti lansoi një tiparë të ri televiziv të quajtur Svismojedantim që do të ndjekin restaurimin e 29 fushave të basketbollit në natyrë afër shkollave përgjatë Malit të Zi. Donacionet dhe mbështetja për projektin janë dhënë nga Erste Bank, Fondacioni PetrovićNjegoš, ElektroprivredomCrne Gore, Elan, Cerovo, Neck, Porto Mali i Zi, Studio Moderna, Fondacioni për qytetari aktive (Fakt) si dhe Ministrisë së Arsimit.
 • Hypo Banka AlpeAdria dhuroi 500 libra për studentët më të mirë në disa shkolla.
 • Libra për studentët më të mirë në disa shkolla.
 • Telekom dhuroi 15 Televizione me nga një vitë falas abonimi me paketë ExtraTV në 15 kopshte në Mal të Zi.
 • Kompania Merkurinsurance dhuroi çanta shkollore për fëmijët që marrin pjesë në aktivitete në Qendrën PodgoricaResource.
 • Kompania e pijeve KnjazMiloš dhuroi 15.000 euro për Qendrën për Zhvillim dhe Këshillimin e Fëmijëve në Mal të Zi.Donacioni do të përdoret për rimodelimin e ambienteve të qendrës.
 • Mikel F për bizhuteri ka lansuar projektin Jeta është e mrekullueshme, angazhuan 10% të të gjitha shitjeve të saja për Qendrën Klinike të Malit të Zi në Podgoricë.
 • Një veprim bamirësie në mbështetje Budvain të shtëpisë së MladostChildren ishte i suksesshëm në mbledhjen e 826 euro në para të gatshme, 600 EUR nëpërmjet llogarisë bankare, 12 çanta e veshje, lodra dhe këpucë, si dhe 200 EUR produkte me vlerë nga secila nga tri kompanitë: Tregu Mega, Franc dhe AkvaBjanka. 

 

Serbia

Përqendrimi i mbështetjes së korporatave në shkollat ​​shtetërore, objektet mjekësore dhe institucionet e tjera vazhduan si një trend në Serbi, edhe pse një profil të një fushate të biznesit të vogël për të ushqyer të uriturit dhe i vullnetarizmit të organizuar gjatë muajit qershor janë raportuar ende.

 Aksioni Humanitarë nga Bizneset e Vogla

 

 

 • SolidarnaKlopica, fushata online për të sjellë furrat e bukës si dhe kafenetë e vogla bashkë për një mundësi për të blerë ushqim për konsumatorët të cilët nuk mund të përballojnë atë.

 

 

 Vullnetarizmi i korporatave

 

 • Unilever organizoi një pastrim për një numër të shkollave fillore si edhe në katër shtëpi NURDOR anembanë Serbisë.
 • Mbi 500 punonjës të Procredit Bank dekoruan kopshte në të gjithë Serbinë gjatë një aksioni të fundjavës si pjesë e Energijanadelu të iniciativës së tyre.
 • Punonjësit e PrvaSrpska TV për Klinikën vullnetare të Dr.MiroslavZotović, një klinikë trajtimi  për fëmijët me paralizë cerebrale. Garuesit e PrviGlasSrbije u bashkuan në veprim si vullnetarë.
 • Punonjësit e kompanisë Glaxo Smith Klinikë farmaceutike vullnetare për të ridekoruar kopshtin e Qendrës Gerontologjike në Nish, dhe dhuruan edhe disa karrige me rrota dhe sende të tjera të nevojshme.

 

Shkollat

 

 • Kopshti fëmijëve Dečjaradost në Vranje hapi një shesh lojrash të rinovuar si pjesë e fushatës VelikoSrce, një partneritet në mes EFG Eurobanka, Ana dhe Vlade Divac Fondacioni. Përveç kësaj, shtëpia botuese Laguna njoftoi planet e saja për të dhuruar libra për 250 fëmijët në çdo kopsht të rinovuar sipas programit.
 • CLN Serbia dhuroi pako dhuratash me lodra për fëmijët që frekuentojnë kopshtin LjubicaVrebalov në Pozharevc.
 • ItonElektrik dhuroi siguresat automatike elektrike për shkollen fillore dhe shkollen e mesme Radivoj Popović në Sremska Mitrovica.

 

Objektet Mjekësore

 

 • Fondi B92, përmes betejës së saj për shtëpitë e lindjes (BitkazaPorodilišta) fushatës, ishte i suksesshëm  në mbledhjen e donacioneve në vijim nga sektori korporativ:
  • NIS dhe Agroposlovi dhuruan pajisje për departamentin e neonatologjisë të Spitalit të Suboticës .
  • NIS dhuroi më tej pajisje mjekësore në repartin e maternitetit për spitalin e Vranjës dhe një monitor të fetusit në Qendrën Shëndetësore Kikinda.
  • Telenor Fondacioni, ĐakSport, dhe KupinaGrupa dhuruan pajisjet tek Qendra për Gjinekologjinë dhe Obstetrikën si dhe për Klinikën e fëmijëve në Nish.
  • Koroporata Jura dhuroi 30.000 euro në vlerë të pajisjeve për Qendrën e Gjinekologjisë dhe Obstetrikës në Nish.
  • Ivančići Sinovi dhuroi fonde për blerjen e pajisjeve të repartit të lindjes.
  • Alfa Bank dhuroi aparat Neonatologjisë në Qendrën e Shendetit në Kruševac
 • Holcim, nëpërmjet OJQ-ve NašaSrbija, dhuroi pajisje me vlerë 30.000 euro në Institutin Dr.Vukašin Čupić për Shëndetësi të Nënës dhe Fëmijës.
 • Univerek sport company dhuroi 2,000 pako pelena si dhe bëri shpërndarjen e letrave per pacientet femra në Klinikën për gjinekologji dhe Obstetrikës në Betanija.
 • Fabrika Automobilave të Fiat-it Srbija dhuroi 54 Panda Fiat për qendrat e shëndetit nëpër Serbi që do të përdoret për cilësinë dhe përmirësimin e kujdesit dhe të jetës për pacientët me sëmundje malinje.
 • Shoqata e Automobilzmit dhe Motorrave në Serbi, në bashkëpunim me organizatën humanitare anItalian humanitarian, dhuruan një automjet të pajisur plotësisht me mejete të ambulancës për Qendrën Shëndetësore Aleksinac.
 • Kompania e sigurimeve Delta dhuroi një defibrillator Qendrës për Gerontologjik në Novi Sad.

 

Institucionet tjera publike

 

 • Fondacioni Delta, Florida Dream Riders Motorcycle Club Bel dhuruan 100 paketa jumbo te organizuar ne nje mbremje  me fëmijët që jetojnë në SOSDečjeSelo.
 • Jaffa dhuroi 10.000 ëmbëlsira për fëmijët që jetojnë në Dečjeselo SOS në Sremska Kamenica.
 • Imlek dhuroi Produkte Bylmeti ne katër jetimore: DrinkaPavlović, Jovan JovanovićZmaj, MošePijade, Dragan Filipović Jusa, NURDOR si dhe në Manastirin Sveta Petka
 • Hemofarm Fondacioni dhuroi veshje dhe këpucë të mbledhura gjatë dy-muajve në kampanjen e saj të Oktobar Home 1 për Fëmijët me sëmundje mendore.
 • Coca-Cola ne planet e saj kishte për të financuar ndërtimin e 45 palestrave në natyrë në të gjithë Serbinë.
 • Kompania e ndërtimit Letač dhuroi një akses për personat me aftësi të kufizuar në hyrje të Bibliotekës Đorđe Natošević në Indi.
 • Knjaz Miloš dhuroi ujë për Policinë Kufitare Serbe
 • Kompania Henkel dhuruar 25 njësi të alarmit të sigurisë së lartë në Qendrat për Mirëqenie Sociale në tërë Serbinë.
 • Birraria Apatin dhuroi pajisje dhe mobilje për të rinovuar plazhin përgjatë lumit nëpër qytetin e Çaçak-ut, si pjesë e fushatës së tyre “JelenzalepšuSrbiju”.

 

About author

client-photo-1

Nathan Koeshall